«Bryggegata stengt» – Was bedeutet das?

© Sven Seljom

Vi bør forsøke se byen vår med sommergjestenes øyne, og vise veien inn i stedet for ut.

Mandal lever av sommergjester. Det er ingen som bor i Mandal som bør være i tvil om at det er takket være sommergjestene at vi har et stort utvalg butikker, en levende havn og yrende sommerliv. Og etter min mening Sørlandets klart beste restauranttilbud.
Imidlertid kan det se ut som om vi glemmer det noen ganger. Nå som det rigges til fest vet vi at det kommer opp mot 40.000 gjester til byen vår. Mange av disse er ikke lokalkjente. Når da hovedfartsåren gjennom byen må stenges er det neppe nok å få vite at den er stengt. Omkjøringen må skiltes. Det er ikke lett for en tysk gjest som skal til Sjøsanden å vite at han skal kjøre om Budokka, via Halshaug, for å komme fram. Allerede på E39 burde det stått forklaring på hvordan man best kommer fram til Sjøsanden.
Når jeg tenker på mine egne reiseopplevelser er det først og fremst menneskene der jeg var jeg husker. Eller det vil si de stedene jeg opplevde å være velkommen. Stopper man på gaten i Barcelona og ser seg litt forvirret omkring kommer det straks noen løpende og vil forklare veien. De innleder gjerne med velkommen til Barcelona, spør om du trives og gir seg dermed i kast med en forklaring på veien som er helt annerledes enn den forrige som forklarte veien. Men det er underordnet. Man føler seg velkommen. Barcelona framstår som en by av turistverter. Det kan Mandal også gjøre!
Hvis vi tenker vennlighet overfor sommergjestene våre i alt vi foretar oss, kan vi sikre at vi har en flott by også de ti månedene i året sommergjestene ikke er her. Neste gang du står bak en sommergjest som forsøker dekode parkeringsautomatens regler for henstilling av kjøretøy, bør du ikke sukke oppgitt bak henne, men gi deg til kjenne med et vennlig smil og tilby assistanse.
Nå rigges byen til sommerens store fest, og det er blitt et proft og velsmurt arrangement. La oss benytte anledningen til også å vise at vi er Norges mest gjestfrie by!

Legg igjen en kommentar